Tonttuja

Paperimassakasvoisten tonttujen valmistamisen aloitin jo vuonna 1997. Paperimassaa ei tuolloin juurikaan käytetty ja kehitin muotoiluun sopivan massan ja pintakäsittelytavan itse. Halusin ajatusmaailmani mukaisia tonttuja ja suunnittelin tonttujen asukokonaisuudetkin itse. Syntyi uudenlainen tonttuperhe ja minut osattiin yhdistää niiden tekijäksi. Painatin myös joulukortteja, käyttäen siinäkin täysin omaa näkemystäni tonttujen touhuista.

Ulkonäöltään ja jopa vaatetukseltaan hyvin samannäköisiä tonttuja on ilmestynyt markkinoille - toisten tekeminä. On harmillista, että myyntiin ilmestyy lähes kopioita (muitakin tuotteita kuin tonttuja!). Ostajan kannattaa aina tarkistaa jollain tapaa myös tuotteen alkuperä.

Valmistamistani tontuista löytyy yleensä tuotemerkki.

Tonttujen muistipeli

Tonttujen muistipelissä on 56 korttia (28 paria). Säännöt su/engl. Mainio koko perheen peli ja hyvä lahja tai matkamuisto. Muistipelin nappuloista voi tehdä magneetteja,
omat joulukorttisi, kuusenkoristeita. Joulukalenterin kuvina nappulat toimivat esim. tarinakortteina tai innoittavat lapsia piirtämään tms. Kuvien avulla voi opetella laskemaan ja etsimään pareja. Vanhoista kodinkäyttöesineikuvista riittää kerrrotavaa ja muisteltavaa pidemmäksikin aikaan.

Monipuolinen kokonaisuus, sisältäen silti joulun salaisuuden.

Joulukortteja

Tonttujani olen kuvannut korteiksi jo vuodesta 1997 lähtien. Nyt noin 40 eri aihetta. Kuvien kaikenlainen käyttö edellyttää erillistä sopimista. Kuvat anja Wähling, Markku Wiik. Korttien taakse on painettu tiedot niin tonttujen tekijästä kuin kuvaajistakin.


kopio_t2008-2386esite.jpgkopio_t2008-2585esite.jpg


kopio_t2008-2788esite.jpg