Tonttuja

Paperimassakasvoisten tonttujen valmistamisen aloitin vuonna 1997. Paperimassaa ei tuolloin juurikaan käytetty ja kehitin omaan käyttööni sopivan massan ja pinta-käsittelyn. Halusin tehdä oman ajatusmaailmani mukaisia tonttuja ja niin suunnittelin ja toteutin kaiken itse. Syntyi uudenlainen tonttuperhe ja minut osattiin yhdistää niiden tekijäksi. Painatin myös joulukortteja, käyttäen siinäkin täysin omaa näkemystäni tonttujen touhuista. Vuosien mittaan, käsissäni on valmistunut yli 10 000 uskomus-hahmoa; tonttuja, peikkoja, noitia, lapin shamaaneja, keijuja jne.

Hyvin samannäköisiä tonttuja on tullut markkinoille - toisten tekeminä. On harmillista, että myyntiin ilmestyy lähes kopioita (muitakin tuotteita kuin tonttuja!). Ostajan kannattaa aina tarkistaa tuotteen alkuperä. Tekijä yleensä selviää tuotelapusta ja usein myös itse tuotteesta.

Tonttujen muistipeli

Tonttujen muistipelissä on 56 korttia (28 paria). Säännöt su/engl. Mainio koko perheen peli ja hyvä lahja tai matkamuisto. Muistipelin nappuloista voi tehdä magneetteja,
omat joulukorttisi, kuusenkoristeita. Joulukalenterin kuvina nappulat toimivat esim. tarinakortteina tai innoittavat lapsia piirtämään tms. Kuvien avulla voi opetella laskemaan ja etsimään pareja. Vanhoista kodinkäyttöesineikuvista riittää kerrrotavaa ja muisteltavaa pidemmäksikin aikaan.

Monipuolinen kokonaisuus, sisältäen silti joulun salaisuuden.


Joulukorttejakopio_t2008-2788esite.jpg

Tonttuaiheisia kortteja vuodesta 1997 lähtien.

Nyt noin 40 aihetta. Kuvat anja Wähling, Markku Wiik. Korteissa on tiedot tonttujen tekijästä, kuvaajasta ja osassa on tonttu-uskomukseen liittyvää tekstiä.