anja Wähling Tmi

Olen koko ikäni piirtänyt, ommellut ja vahvistanut kädentaitojani erilaisilla kursseilla. Kiinnostuin myös kuvanveistosta, anatomiasta, sommittelu- ja väriopista, ym. Harrastustoiminta on ollut opiskeluja tärkeämpää...ja nyt sitten näpertelen työkseni.

Alunperin kouluttauduin matkailualalle ja työnkuvaani kuului m.m.erilaisten seuramatkojen ja hotellin palvelupakettien suunnittelu, toteuttaminen sekä myynti-ja markkinointi.

Ja sitten.

Yritystomintani alkoi edellisen laman "tuotteena", v.1995, kun oman alan töitä ei ollut. Valitsin paperimassamuotoilun keskeiseksi osaksi tekemistäni. Tuolloin paperimassaa ei juurikaan käytetty ja sainkin testailla sen toimivuutta pitkään. Suurelta osin muotoilin tuotteeni käsin, mutta prässäsin massaa myös valmistamissani muoteissa. Käsityönä tein yli 10 000 erilaista uskomushahmoa. Tonttujani on kuvattu joulukortteihin, Tonttujen muistipeliin ja Mökin tontut- kuvateokseen. Tontut ovat ikuisia...

Talliinnan matka, v.2012, muutti kaiken.

Balettiesityksen ballerinamekot jäivät uniini ja siirtyivät luonnospiirrosten kautta kortteihin. Valmistin malliksi yhden kankaisen ballerinakortin ja näytin sitä tuttavalleni. Saamani palautteen turvin aloitin heti korttien tekemisen myös myyntiin. Korttivalikoima vaihtelee sesongeittain ja uusia ajatuksia syntyy jatkusti.

MYYNTINÄYTTELY HELSINGISSÄ 2018

Tänä vuonna toteuttamani Sata näista- tuhat mekkoa näyttely sai hyvin vastaanoton ja sen innoittamana toteutamme Anne Hirvikorven kanssa yhteisnäyttelyn Helsinkiin, toukokuussa 2018.


Kaikki tuotteet copyright Anja Wähling.