f

ANJA WÄHLING TMI

Yritystoimintani alkoi laman aikana, v. 1995, kun oman alan töitä ei ollut. Hyödynsin matkailualan tuntemustani ja päädyin valmistamaan matkamuistonukkeja. Valitsin paperimassan keskeiseksi osaksi tekemistäni. Muotoilin tuotteeni käsin valmistamastani massasta. Vuosien mittaan tein yli 10 000 uskomushahmoa. Tonttujani on kuvattu joulukortteihin, Tonttujen muistipeliin ja Mökin tontut-kuvateokseen. Tontut ovat ikuisia.

Tallinnan matka, v.2012, avasi uuden aikajakson. Balettiesityksen ballerinamekot jäivät uniini ja siirtyivät luonnospiirosten kautta kortteihin. Vahvojen mielikuvien ja herkkien tuntemusten yhdistelmistä ajatukset elävät ja synnyttävät alati jotain uutta.

Alunperin kouluttauduin matkakailualalle. Suunnittelin, markkinoin ja myin palveluja niin matkatoimistoissa kuin hotellissakin. Koulun ja työn ohella kehitin kädentaitojani, piirsin ja maalasin. Hankin itselleni myös alle kouluikäisten lasten kuvataideohjaajan (MLL) ja kulttuurialan tapahtumatuottajan (Taik) valmiudet. Kiinnostuin kuvanveistosta, anatomiasta, sommittelu.ja väriopista ym.

Kaikki tuotteet copyright anja Wähling


Nukkehahmot ja kortit

Tupatonttuja ja Pikkunoitia vuodesta 1995. Molemmat hahmot ovat nyt keräilytuotteita! Malli on pysynyt samana koko ajan. Tupatontun seuraksi valmistui myös Joulumuori.

Haltijatonttu, Pikkumuori, Tonttutyttö ja -poika. Ensimmäiset pienet tontut lähtivät aikanaan tilaustyönä Itävaltaan, kurkkimaan suuren piparkakkutalon ikkunoista.

Joulukortteja jo vuodesta 1997 alkaen.
Osa tontuistani valmistelee joulua myös postikorttikuvissa,ks. joulukortit. Vuonna 1997 ei ollut mitään vastaavaa ja korttien saama suosio yllätti. Nyt korttisarjassa on noin 40 erilaista aihetta.

Isoja tonttuja (n. 50-60cm:n tonttuja.) Vuodesta 1998.
Täysin käsityönä tekemäni tontut on puettu kaikki hieman erilailla. Isot tontut ovat mainioita somisteita ja arvokkaita lahjoja. Tontuissa on kaikissa nimeni tai ainakin käyttämäni tuotemerkki. Suuri osa on myös signeerattuja.

***********

Pikkuenkeleitä ja seimihahmoja vuodesta 2004. Ensimmäiset pikkuenkelit valmistuivat tilaustyönä Sveitsiin ja seimihahmot Itävaltaan.

Siipienkeleitä, Muottiin prässättyä paperimassaa. Aihe toteutettu 1700-luvun suomalaisten enkeliveistosten ja -kuvien innoittamana, Pälkäneen Kostia-tapahtumaan.

***********

Tonttujen muistipeli v.2013. Hauskassa muistipelissä on 28 erilaista kuvaa (56 korttia). Tonttuja, tonttujen varusteita ja vanhoja kodin käöyttöesineitä - nostalgisina kuvina.
Säännöt su/ engl. Erinomainen matkamuisto ulkomaillekin!

Mökin tontut- kuvateos v.2013.Toimittamassani kirjassa on suurelta osin valokuvaaja Markku Wiikin luonto- ja maisemakuvia ja tonttujani.
Kustantaja: Prometheuskustannus Oy. Julkaistu 2013.

**********

Mekko- ja reliefikortit. Perusaiheita jo yli 15 vuotta. Vuosien varrella valikoima on vaihtunut ja uusia aiheita tulee säännöllisesti. Omat mallit. Mekkokorttien suunnittelu ja toteutus vuodesta 2012.

Tilaustyönä olen tehnyt näköisnukkeja ja erilaisia fantasiahahmoja.

päivitetty 5.1.2020