WA'


YLLÄTIN ITSENI JA NYT MYÖS TEIDÄT

Tupatonttujen valmistus alkoi, joskus 1997 ja se sai seurakseen muorin, tyttö- ja poikatontun sekä erilaisia pieniä haltijatonttuja. En edes tarkalleen muista milloin niitä viimeksi tein, varmaan lähes 10 vuotta sitten. Tonttuja ja muita nukkehahmoja valmistui vuosien aikana yli 10 000 kpl! Missä lienee maailmalla, kotien koristeina ja matkamuistoina.

Komerosta löytyi pussillisen tonttutarvikkeita, valmiit vartalotkin! Siinä sitten pyörsin vanhan lupaukseni, etten enää tonttuja tee. Niinpä vaan teen.

Tontut ovat ikuisia - minun päätökseni ei.

Valmistui hieman uudenlaisia haltijatonttuja (kuvassa)


TONTUISTANI SANOTTUA

"Onpa aidon näköisiä".

"Nämä ovat niin ilmekkäitä, oikeita tonttuja".

"Kaipaan, pois antamiani tonttuja ja haluisin nyt itselleni uudet, onhan niitä vielä?"

"Meidän pitäisi nyt ehdottomasti saada yksi iso tonttu, onko myynnissä?

”Kun lapsenlapseni tulee kylään, hän aina ottaa kaapista tällaisen tekemäsi tontun.”

”Meillä ne ovat aina esillä.”

” Rakennan parvekkeelle joulumaailman ja sinne saapuu joka joulu uusi tonttu.”

"Tonttupari asuu talvet kaupungissa ja ne matkaavat kanssamme kesämökille, näin vuodesta toiseen"

"Tontut muuttivat uuteen asuntoomme jo ennen meitä. Lämmin vaastanotto, kun vihdoin pääsimme sinne itse.

JOULUTUOTTEITA


TUPATONTUT JA PIENET HALTIJATONTUT. Pieniä koristeiksi tarkoitettuja, paperimassakasvoisia to

nttuja ja muitakin hahmoja olen tehnyt käsityönä n 10 000 kpl. Tupatonttu ja muori, tonttutytöt ja pojat. Sarjan valmistus on kuitenkin jo loppunut.

JOULUKORTIT. Tonttuaiheisia joulukortteja on kuvattu, vuodesta 1997 alkaen. Nyt noin 40 erilaista. Korttikuvaukset on kaikki tehty aidoissa maisemissa tai sisätiloissa. Suurin osa Pälkäneen, Laitikkalassa. Kuvauksia varten valmistin erilaisia, kookkaita tonttuja, joita oli helppo asetella. Korttikuvista suurin osa on Markku Wiikin, eri vuosina ottamia. Mukana muutama oma otoskin. Kaikki aiheet ja kuvausjärjestelyt olen suunnitellut ja tehnyt itse. Painatus tukevalle korttikartongille, koko A6, mattapintainen.


TONTTUJEN MUISTIPELISSÄ on 28 erilaista (yht 56) pyöreää korttia tontuista ja vanhoista esineistä. Tontut askareissaan ja esinekuvissa kodin käyttöesineitä. Peli sopii kaikenikäisille. Pienten kanssa voi pelata kuvapuolet näkyvissä ja etsiä pareja, laskea, tarinoida jne.
MÖKIN TONTUT -kuvateoskirja. Tontut ovat ikuisia. Kirja kuvitus avaa mökin maisemaa ja mökin tonttujen touhuilua, eri vuodenaikoina. Selkeän tarinan myötä voit tutustua kirjaan aukeama tai vuodenaika kerrallaan. Toisella kertaa sitten voi perehtyä kaikkeen tarkemminkin. Kirjan teksti, kesäpälkäneläisen Leila Raudasmaan. Tontut ja kirjakokonaisuuden idea on lähtenyt tonttuaiheisista korteistani.

päivitys25.11.2022/aw