5.1.2022

Kiitokset kaikille joulun viettäjille. Useampikin varastossa ollut tonttu pääsi uuteen kotiin ja mieltä lämmitti ostajien antamat kommentit.

"Onpa aidon näköisiä". "Nämä ovat niin ilmekkäitä, oikeita tonttuja". "Kaipaan, poisantamiani tonttuja ja haluisin nyt itselleni uudet, onhan niitä vielä?" "Meidän pitäisi nyt ehdottomasti saada yksi iso tonttu, onko myynnissä? Kaikki kyselijät saivat omansa. Mutta Tupatontut (kuva oik) on loppu, samoin pienemmistä tontuista (kuva vas.) tytöt ja pojat.

Hyvää uutta vuotta 2022!

anjaw

(Ensimmäinen tonttutilaus on jo vastaanotettu ja ilahduttaa kovasti)

***

JOULUTUOTTEITA

TUPATONTUT JA PIENET HALTIJATONTUT. Pieniä koristeiksi tarkoitettuja, paperimassakasvoisia tonttuja ja muitakin hahmoja olen tehnyt käsityönä n 10 000 kpl. Tupatonttu ja muori, tonttutytöt ja pojat. Sarjan valmistus on kuitenkin jo loppunut. Pieni erä vielä kotosalla ja niistä muutaman voi vielä myydä.

JOULUKORTIT. Tonttuaiheisia joulukortteja on kuvattu, vuodesta 1997 alkaen. Nyt noin 40 erilaista. Korttikuvaukset on kaikki tehty aidoissa maisemissa tai sisätiloissa. Suurin osa Pälkäneen, Laitikkalassa. Kuvauksia varten valmistin erilaisia, kookkaita tonttuja, joita oli helppo asetella. Korttikuvista suurin osa on Markku Wiikin, eri vuosina ottamia. Mukana muutama oma otoskin. Kaikki aiheet ja kuvausjärjestelyt olen suunnitellut ja tehnyt itse. Painatus tukevalle korttikartongille, koko A6, mattapintainen.


TONTTUJEN MUISTIPELISSÄ on 28 erilaista (yht 56) pyöreää korttia tontuista ja vanhoista esineistä. Tontut askareissaan ja esinekuvissa kodin käyttöesineitä. Peli sopii kaikenikäisille. Pienten kanssa voi pelata kuvapuolet näkyvissä ja etsiä pareja, laskea, tarinoida jne.
MÖKIN TONTUT -kuvateoskirja. Tontut ovat ikuisia. Kirja kuvitus avaa mökin maisemaa ja mökin tonttujen touhuilua, eri vuodenaikoina. Selkeän tarinan myötä voit tutustua kirjaan aukeama tai vuodenaika kerrallaan. Toisella kertaa sitten voi perehtyä kaikkeen tarkemminkin. Kirjan teksti, kesäpälkäneläisen Leila Raudasmaan. Tontut ja kirjakokonaisuuden idea on lähtenyt tonttuaiheisista korteistani.

päivitys 05.01.2022/aw