18.1. Kerrankin ajoissa. Ostin kukkamultaa ja ekat siemenet on jo itämässä. Saan kyllä tehtyä keijunmekkoja kortteihin, mutta saanko keijunmekon siemenet itämään? Herneenversojen kasvatus alkoi myös ja siinä en ole koskaan epäonnistunut. Niistä saa nopeasti kevätvihreää koristeeksi tai ruokalautaselle lisukkeeksi. Alkuvuoteen kuuluu aina myös auton ja oman kropan huoltotarkastukset. Siis ajanvaraukset molempiin. Iltapuhteen kudon alpakkalangasta lapsenlapselle sukat. Alpakkalanka on ihanan pehmeetä, ohutta ja lämpöarvoltaan villaa parempi. Se ei myöskään kutita!

3.1.2021. Hyvää uutta vuotta. Viime yönä satoi kunnolla lunta! Puhtaan valkoinen maisema on ihastuttava. Tänään puistokävelylle. Muutakin liikuntaa pitää lisätä ja jääkaapin oven avaamista vähentää. Tänään kuitenkin vielä kunnon katkarapuleipä,jo ihan kuvausta varten. Kun useimmin syö yksin, niin muutaman tutun kanssa lähetellään annoskuvia toisillemme. Tulee tehtyä kauniimpia lautasellinen, kun kuvia lähettelee muille. Kahviherkkujan kuvia en ole lähetellyt. En ole oikein ehtinyt, kun kakut on syöty vauhdilla. Esim. 3 kuivaa kakkua ja yhdet kahvivieraat! Eka viljaton kuivakakku meni maistellessa, toinen vieraita odotellessa, ihan itse söin. Kolmannesta sitten sain viipaleet jo kahvipöytään asti! Nyt tekisi mieli taas leipoa. On oma haasteensa tehdä kakku ilman rasvaa, ilman viljaa ja vähällä sokerilla. Mutta nyt onnistuu ”terveyskakku/huijauskakku”, jossa on pähkinää, rusinoita,omenahilloa, auringonkukan siemeniä, ceylonkanelia ym. ja ihan kiva, perinteisen kuivakakun ulkonäkö ja maku.

9.12. En ole voinut syödä sitrushedelmiä, varmaan kahteenkymmeneen vuoteen, allergiaoireiden vuoksi. Nyt uskalsin kokeilla, voi kuinka maistui ihanalta. Kokeilin sitten toisen ja kolmannenkin klementiinin. Sitten ostinkin jo kilon kerrallaan. Taivaallinen maku, miten olen voinut elää ilman sitrushedelmiä. Toinen uhkarohkea kokeilu on ollut vanhanajan lakritsi, jota olen vuosia kaivannut. Sekin tuntuu tällä hetkellä sopivan, ainoa vaan, että helposti menee ahmimiseksi! Tällaisia kotitestejä!

14.11. Citykausi on alkanut ja päivän valoisuus harmaantuu. Näköni on heikentynyt ja sen myötä talvikauden työpäivien pituus lyhentynyt. Aamuisin ajattelen ja suunnittelen ja sitten päivällä teen jotain. Tänään keksin, että teenkin erilaisia kransseja luonnon-materiaaleista. Suurin ongelma nyt on ne materiaalit, tietysti, kun tulin kaupunkiin. Mökillään kaikkea olisi, mutta enpä siellä tätä ymmärtänyt.

28.10. Osittain vielä mökillä, lehtien haravointia ja muuta ulkoilua. Olen lämmittänyt saunan ihan itselleni ja uskaltautunut vielä järveen. Tosin kahlannut vain pienen matkan

ja pikaisesti saunaan. Hyvä yritys kuitenkin. Pelargoniat ja Keijunmekko voivat ulkona vielä niin hyvin, että kuljetan ne kaupunkiin, ehkä parvekkeelle tai olohuoneeseen.

E