6.5. Onnistuin sitten avaan itselleni ja yritykselleni Facebook - sivut. Olen melkein jumiutunut sinne. kun en alkuunkaan ymmärrä, miten kaikki siellä toimii ja mitä kaikkea pitää päivittää. Yhden asian, kun opin, niin edellisen jo unohdan. On siitä jotain h6vääkin seurannut. Minun pitää mietttiä erilaisia, lyhyitä asiasisältöä ja kuvata kortteja. Tänään päätin perustaa olohuoneeseen, silityslaudan päälle, oikein studion! Nyt vaan on niin harmaa päivä, ettei kuvauksia voi tehdä, suunnitella kuitenkin. Huomenna, perjantaina lähden mökille ja ensi viikolla alkaa Vierasaitan ulkoseinien käsittely. Siihen olen varannut koko viikon. Riittänee, kunhan vaan kroppa kestäis kaikki taivutukset

26.2. Nyt meni sukset ristiin, ihan itseni kanssa. Mieli teki hiihtämään, varusteet autoon ja ladulle! Luulis menevän putkeen, muttei mennyt. Siellä ulkona totesin, että monot ei sovi siteisiin. Onneksi olin yksin siinä tilanteessa. Ei auttanut kuin pakata varusteet autoon ja poistua vähin äänin. No nyt sitten katosi hiihtokelit. Tarkistan vielä, löytyykö varastosta yhteenopivat välineet, jos joskus vielä tekee mieli ladulle. Tarkkuutta nyt vaan lisää kaikkiin pieniinkin projekteihin. Toinen moka tuli keittiössä. Tein sosekeittoa, jota vähän terästen chilimausteella. Maustetta meni ihan liikaa. Sitten jatkoin keittoa eri aineilla, saadakseni maun laimennettua ja suuhun sopivaksi. Litran soseesta tuli lähes 4 litraa, ennen kuin oli syötävää. Chili on todella tulista!


11.2. Pakkasilla auto hyytyi pihaan. Tuttavan avustuksella akku on olohuoneessa latauksessa! Jos auto akun latauksen jälkeen käynnistyy niin sitten korjaamolle. Vasta sen jälkeen pääsen lumitöihin. JäykkäkouristusrokotuKseni oli vanhentunut ja sain uuden. Ihan huomaamatta kului yli 10v - edellinen oli vuodelta 2007. Asia ei olisi tullut mieleenikään, ellei terveydenhoitaja olisi kysynyt. Hoidettavien pikkuasioiden listalla on vielä muutakin - toivottavasti saan kaikki onnistumaan. Nyt kun on reilusti lunta, tekee mieli hiihtämään. Tasamaalla voisi kokeilla - monen vuoden jälkeen.


29.1. Hurraa, keijunmekon siemenet itävät. Ihania, hentoja, pieniä alkuja. Suurennuslasin läpi näytti jo paremmalta. Kunpa nyt taimetus onnistuisi. Tilasin parvekelasituksen, vuosien ajan ajatuksissa ollut asia, lisää asumismukavuutta ja helpottaa kevätistutusten toteuttamista ( toivottavasti). Nyt vielä selvittävä tästä talvesta ja lumesta. Viime vuonna olin mökillä metsätöissä tähän aikaan, nyt mietin vain lumitöitä. Varastorakennuksen katolle on kiivettävä lumikuormaa keventämään. Toivottavasti kunto riittää! Katolle nyt kyllä pääsen, mutta neliöitä siellä on paljon ja lunta paksulti.

18.1. Kerrankin ajoissa. Ostin kukkamultaa ja ekat siemenet on jo itämässä. Saan kyllä tehtyä keijunmekkoja kortteihin, mutta saanko keijunmekon siemenet itämään? Herneenversojen kasvatus alkoi myös ja siinä en ole koskaan epäonnistunut. Niistä saa nopeasti kevätvihreää koristeeksi tai ruokalautaselle lisukkeeksi. Iltapuhteena kudon alpakkalangasta lapsenlapselle sukat. Alpakkalanka on ihanan pehmeetä, ohutta ja lämpöarvoltaan villaa parempi. Se ei myöskään kutita!

3.1.2021. Hyvää uutta vuotta. Viime yönä satoi kunnolla lunta! Puhtaan valkoinen maisema on ihastuttava. Tänään puistokävelylle. Muutakin liikuntaa pitää lisätä ja jääkaapin oven avaamista vähentää. Tänään kuitenkin vielä kunnon katkarapuleipä,jo ihan kuvausta varten. Kun useimmin syö yksin, niin muutaman tutun kanssa lähetellään annoskuvia toisillemme. Tulee tehtyä kauniimpia lautasellinen, kun kuvia lähettelee muille. Kahviherkkujan kuvia en ole lähetellyt. En ole oikein ehtinyt, kun kakut on syöty vauhdilla. Esim. 3 kuivakakkua ja yhdet kahvivieraat! Eka viljaton kuivakakku meni maistellessa, toinen vieraita odotellessa, ihan itse söin. Kolmannesta sitten sain viipaleet jo kahvipöytään asti! On oma haasteensa tehdä mauka kakku ilman rasvaa, ilman viljaa ja vähällä sokerilla. Mutta nyt onnistuu ”terveyskakku/huijauskakku”, jossa on pähkinää, rusinoita,omenahilloa, auringonkukan siemeniä, ceylonkanelia ym. ja ihan kiva, perinteisen kuivakakun ulkonäkö ja maku.

9.12. En ole voinut syödä sitrushedelmiä, varmaan kahteenkymmeneen vuoteen, allergiaoireiden vuoksi. Nyt uskalsin kokeilla, voi kuinka maistui ihanalta. Kokeilin sitten toisen ja kolmannenkin klementiinin. Sitten ostinkin jo kilon kerrallaan. Taivaallinen maku, miten olen voinut elää ilman sitrushedelmiä. Toinen uhkarohkea kokeilu on ollut vanhanajan lakritsi, jota olen vuosia kaivannut. Sekin tuntuu tällä hetkellä sopivan, ainoa vaan, että helposti menee ahmimiseksi! Tällaisia kotitestejä!

14.11. Citykausi on alkanut ja päivän valoisuus harmaantuu. Näköni on heikentynyt ja sen myötä talvikauden työpäivien pituus lyhentynyt. Aamuisin ajattelen ja suunnittelen ja sitten päivällä teen jotain. Tänään keksin, että teenkin erilaisia kransseja luonnon-materiaaleista.

28.10. Osittain vielä mökillä, lehtien haravointia ja muuta ulkoilua. Olen lämmittänyt saunan ihan itselleni ja uskaltautunut vielä järveen. Tosin kahlannut vain pienen matkan ja pikaisesti takaisin saunan lämpöön.