Tammikuussa 2018

Vuosi vaihtui kaikessa hiljaisuudessa ja hyvä niin. Kaikki me taidamme tehdä uudenvuodenlupauksia. Niitä tein minäkin. Päätin ottaa aikaa lukemiselle ja kirjoittamiselle. Tavata hyviä ystäviäni entistä useammin, ulkoilla enemmän ja opetella olemaan hetken tekemättä mitään erityistä. Osittain olen jossain asiassa jo onnistunutkin, ainakin puhelut ovat pidentyneet ja kiire karkoitettu ajatuksista. Kellolla tai viikonpäivällä ei ole niin suurta painoa, paitsi keskiviikolla, sillä se on edelleen varattu iltapäivätansseille. Bussimatka Turun kaupunginteatteriin katsomaan Stingin musikaalia " Viimeinen laiva"-, toteutuu lähipäivinä. Liput musikaaliin varasin jo aikoja sitten ja pian se on nähty. Olen levoton jos en tiedä, mitä lähiaikoina tapahtuu ja niinpä tiedän jo melko hyvin kevääksi suunnittelemani asiat. Niistä sitten lisää keväämmällä.

Joululeivontaa

No eipä mene ihan nappiin tää ravintoon liittyvä muutosjakso. Jouluksi kun pitää jotain leipoakin. Traditiona on tehdä ainakin punssipullia ja niihin tarvitaan mantelimassaa ja punssia. Alkuvalmisteluissa tyhjensin punssipullon ja söin mantelimassan tutkiessani vasta reseptiä. No, tämän kyllä tiesin etukäteen ja päätinkin, etten leivo mitään mihin tarvitaan suklaata. Nyt olen ostanut kaikkea tarvitsemani aineita uudet annokset ja päättänyt, että valmista on tultava. Joulu tulee hiljaisin askelin ja lämpimin ajatuksin. tärkeää on tavata läheisiään ja viettää hetki kiiretöntä aikaa.

Joulua odotellessa 2017

En ole syönyt appelsiinia yli 30 vuoteen, kaikki sitrushedelmät ja viljat on ruokavaliostani pois. Nyt poisjäettäviä tulee liuta lisää, ainakin maitotuotteiden käyttöä on vähennettävä ja tärkkelysten saantia on seurattava. Tilalle reilusti vihreää eri muodoissa. Siitä mitä jäljelle jää rakentuu uudenlainen jouluni. Lautaselle vihreää ja jpunaista, sieniä, kalaa, riistaa - mitä yhdistelmiä nyt sitten keksinkään. Vihreetä teetä, kurkkua... Tätä nyt innolla kokeilemaan ja pianhan sen näkee mihin suuntaa olotila muuttuu - parempaan varmaankin. Hyvää joulunodotusaikaa ja rauhaisaa joulua kaikille. Hiljalleen kadehdin kaikkiruokaisia herkuttelijjoita, jotka voivat syödä ja juoda ihan mitä vaan.

Marraskuun lopulla

Autostani katosi rekisterikilpi. Uusi on jo paikallaan, mutta ei mennyt vaihto ihan niin helposti kuin oletin. Kilpi tietenkin toimitettiin ilman kiinnitysruuveja. No ne RUUVIT, kun voivat olla erilaisia- niinpä tietysti. Ei niin yksinkertaista asiaa, etteikö siitä saisi hankalan! Eipä minun runsaissa ruuvivalikoimissani tietenkään ollut tähän tarkoitukseeen sopivia - siipimuttereita lukuunottamatta. Ne olis ollut naiselliset ja hauskatkin. Ajoin varmuuden vuoksi autokorjaamolleni, että sain auton ja irrallisen kilven huoltamon pääoven eteen. Ja homma hoitui! Nyt sitten on ainoastaan epäselvää, onko kilpi pudonnut vai onko se varastettu?Jos joku sitä käyttää väärin ja asia menee poliisille, niin minunhaan sitten ollaan yhteydessä.


Lokakuun lopussa

Olohuone on nyt uudenlainen! Omin käsin tehtynä valmistui, hienostuneen himmeät, vaaleat struktuuripintaiset seinät. Nyt vielä kalusteet ja taulut paikoilleen. Varsinkin taulujen laittaminen vaatii suunnitelmallisuutta. Asettelen niitä nyt erilailla ja vaihdan kokonaisuuksia. Entisiä kun olen katsellut jo vuosikymmeniä. Akkuporakoneessa oli jäljellä vain yksi terä, joten uusi valikoima piti hankkia. Ärsyttää kun seinissä on ainakin kymmentä erilaista ruuvia ja niissä tietysti erilaiset kannat! Jatkuvasti saa vaihtaa poranterää - no aika siinä kuluu mukavasti. Seuraavaksi on vuorossa suihkuhuoneen ilmeen muuttaminen, tosin sen toteutus jää joulun jälkeen. Idea on kyllä jo melko pitkällä!


Lokakuussa

Tuuren konsertti ja Tallinnan matka takana. Olohuoneen pieni uusiminen on alkanut tapettien poistolla. Tavaroita on kaikkialla aivan liikaa ja osa niistä lähtee myyntiin tai lapsille (jos kelpaa). Kasa vanhoja kirjoja odottaa myös uutta osoitetta. Ensin esittelen ne antikvariaattiin, koska oletan joillain olevan jopa jälleenmyyntiarvoa. Saa nähdä, millainen lopputulos tästä kaikesta siirtelystä ja laijittelusta tulee. Joskus käy niin, ettei mitään muutosta edes synny. Oletetuilla tuloilla sitten matkustelen