Syyskuun lopulla

Hiljakseen kaikki nyssykät on taas kaupungissa. Tuli haikea olo mökkiä talvikuntoon laittaessa, mutta toisaalta on niin paljon uusia keskeneräisiä asioita hoidettavana kaupungissakin. Ihana kun pääsee leveään sänkyyn nukkumaan. Uusittu suihku/WC on mieluinen ja sinne on kiva mennä. Ostin sinne seepra-aiheisen suihkuverhon ja nyt seepra katsoo minua silmiin sinne mennessäni. Järjestin olohuoneen kalusteet erilailla ja nyt teen muutaman koristetyynyn ja sen jälkeen puuttuu enää hyvä lukulamppu. Näillä muutokseilla mennään tämä talvi. Mitähän muutoksia keksisi itseensä? No toussa mietin josko aloittais uimahallissa käynnit, parin vuoden tauon jälkeen. Tekisi varmaan hyvää.

Elokuun puolivälissä

Kuinka sadepäivästä voikin nauttia, istua vain ja kuunnella sateen ropinaa. Samalla voi pestä omia ajatuksiaan ja rauhoittaa mieltään. Olenkin asetellut elämäni arvoja taas uuteen järjes-tykseen. Yhden isoimman päätöksen tekemiseen tosin meni lähes viisi vuotta. Nyt ratkaisu löytyi. Tarkoitukseni oli lopettaa tämä pienimuotoinen yritystoiminta kokonaan, mutta niinhän ei nyt käy. Päin vastoin. Jouduin vaihtamaan tulostimen ja nyt saan "apulaiseksi" järeän, varsan kokoisen ammattikäyttöön soveltuvan huippuhienon laitteen. Nimesin sen Mustaksi Oriksi. Monipuolisilla toiminnoillaan siitä on minulle valtavasti apua ja pääsen tekemään taas aivan uudenlaisia ja omanlaisiani kokonaisuuksia. Niitä valmistuu myyntiin ensi vuoden alkuun mennessä. Nyt suunnittelen ja teen malleja - tästä tykkään. On aika jättää jotain taakseen ja avata uusia ajatusten ovia. Ne kun vielä aukeilevat.

Heinäkuussa

Onneksi tänään, 20.7. on pilvistä ja pientä sadetta. Terassin kaiteet on maalattu valkeiksi ja ei kait miteenkään harvinaista, että maalausinto leviää. Valkoinen väri riitti mökin ulkooveen ja yhteen pilariin. Väkersin ihan itse puisen aputason kauppakasseille tai tarjottimelle ym. Laittaisin kuvankin tähän, mutta tähän kotisivukoneen ylläpito-ohjelmaan on tullut joku muutos, enkä nyt osaa siirtää kuvaa koneelta. Ehkä jonain päivänä saan päivitykset tehtyä. Torstaina 26.7. Souvarit esiintyy Asikkalan Jenkkapirtillä. Sinne siis minäkin matkaan. Sappeen kesäteatterissa meneeTopi Sorsakosken elämään liittyvää Kesäyö - esitys. Ehdoton kesänautinto siitäkin on odotettavissa. Näillä ohjelmilla siirrytäänkin mukavasti elokuuhun puolelle.

Kesäkuun lopulla

Onpa touko-ja kesäkuu menneet vauhdilla. Sain tehtyä kesämuuttoni mökille vasta juhannusviikolla. Tänään piti maalata terassin kaiteet, mutta sade sen jälleen kerran sotki. Nyt sitten sisätiloissa ja hetki aikaa tekstille. Juhannus meni mukavasti. Olin päättänyt ottaa muutaman päivän vähän rennommin ja ostin 4 tölkkiä siideriä! Ne tuli juotua, mutta vasta tyhjän tölkin kyljestä luin, että olin ostanut alkoholitonta luomusiideriä. Hyvä olo niistä tuli vaikkei mitään pitoisuuksia ollutkaan. Ehkä ei tarvitse ostella enää, kun en edes mausta huomaa mitään eroa... No päänsärkyäkään ei tullut, nautinto sekin.

Toukokuun alussa

Nyt on menossa selkeästi "äijämäinen jakso". Ostin kunnon klapikoneen (paino75 kg), kun tuli kaadatettua puita mökillä. Ruohonleikkuri piti viedä huoltoon. Huomasin myös autossakin olevan vikaa.Tavanomaisen nokkapellin avaamisen yhteysessä tarkistin tietämäni näkyvät säiliöt ja jäähdytysnestesäiliö oli lähes tyhjä! Aikataulut meni samantien uusiksi, kun auto pitää saada huoltoon. WC/suihkukalusteet on valmiina asunnossa ja vain maalien ostoon ja kaakelipintojen uusimiseen. Siitä lisää kun maalaukset ja kalusteet ovat paikallaan. Pätevä putkimies on vielä hakusessa.

Cats- musikaalimatka Tampereelle!

Huh huh, mikä matka! Kaikki alkoi Hämeenlinnan rautatieaseman kahvilasta ja Cats-musikaalin lisäksi tuli käytyä kuudessa eri kahvi-, viini- tai kaljapaikassa. Enempää ei päivässä ehdi. Meitä suomalaisia pidetään tuppisuina, mutta ei pidä paikkaansa! Aina oli juttuseuraa ja kohtasimme aitoja, ihania, avoimia ihmisiä. Nähtävyytenä pidän Hämeenlinnan Vinkaloa! Enpä ollut aiemmin kuullut kuin nimen, mutta nyt tiedän, mitä tuo pikkuriikkinen paikka pitää sisällään. Kolmen persoonallisen naisen päiväretki ylitti sisällöllään kaikki ennakko-odotukset. Ei tarvitse lähteä kauaskaan kotoa ja pienen small talkin ( ja ehkä viinin...)avulla syntyy sisältörikas päivä. Niin ja tuo eläkeläislippu Hml- Tmp maksoi sitten peräti 3,15e yhteensuuntaan!. Ei paha. Elämän junailua edullisin hinnoin.