Joulua odotellessa

En ole syönyt appelsiinia yli 30 vuoteen, kaikki sitrushedelmät ja viljat on ruokavaliostani pois. Nyt poisjäettäviä tulee liuta lisää, ainakin maitotuotteiden käyttöä on vähennettävä ja tärkkelysten saantia on seurattava. Tilalle reilusti vihreää eri muodoissa. Siitä mitä jäljelle jää rakentuu uudenlainen jouluni. Lautaselle joulun vihreää ja jotain punaista,sieniä, kalaa, riistaa - mitä yhdistelmiä nyt sitten keksinkään. Vihreetä teetä, kurkkua... Tätä nyt innolla kokeilemaan ja pianhan sen näkee mihin suuntaa olotila muuttuu - parempaan varmaankin. Hyvää joulunodotusaikaa ja rauhaisaa joulua kaikille. Hiljalleen kadehdin kaikkiruokaisia herkuttelijjoita, jotka voivat nauttia kaikista ihanuuksista mitä onkaan keksitty.

Marraskuun lopulla

Autostani katosi rekisterikilpi. Uusi on jo paikallaan, mutta ei mennyt vaihto ihan niin helposti kuin oletin. Kilpi tietenkin toimitettiin ilman kiinnitysruuveja. No ne RUUVIT, kun voivat olla erilaisia- niinpä tietysti. Ei niin yksinkertaista asiaa, etteikö siitä saisi hankalan! Eipä minun runsaissa ruuvivalikoimissani tietenkään ollut tähän tarkoitukseeen sopivia - siipimuttereita lukuunottamatta. Ne olis ollut naiselliset ja hauskatkin. Ajoin varmuuden vuoksi autokorjaamolleni, että sain auton ja irrallisen kilven huoltamon pääoven eteen. Ja homma hoitui! Nyt sitten on ainoastaan epäselvää, onko kilpi pudonnut vai onko se varastettu?Jos joku sitä käyttää väärin ja asia menee poliisille, niin minunhaan sitten ollaan yhteydessä.


Lokakuun lopussa

Olohuone on nyt uudenlainen! Omin käsin tehtynä valmistui, hienostuneen himmeät, vaaleat struktuuripintaiset seinät. Nyt vielä kalusteet ja taulut paikoilleen. Varsinkin taulujen laittaminen vaatii suunnitelmallisuutta. Asettelen niitä nyt erilailla ja vaihdan kokonaisuuksia. Entisiä kun olen katsellut jo vuosikymmeniä. Akkuporakoneessa oli jäljellä vain yksi terä, joten uusi valikoima piti hankkia. Ärsyttää kun seinissä on ainakin kymmentä erilaista ruuvia ja niissä tietysti erilaiset kannat! Jatkuvasti saa vaihtaa poranterää - no aika siinä kuluu mukavasti. Seuraavaksi on vuorossa suihkuhuoneen ilmeen muuttaminen, tosin sen toteutus jää joulun jälkeen. Idea on kyllä jo melko pitkällä!


Lokakuussa

Tuuren konsertti ja Tallinnan matka takana. Olohuoneen pieni uusiminen on alkanut tapettien poistolla. Tavaroita on kaikkialla aivan liikaa ja osa niistä lähtee myyntiin tai lapsille (jos kelpaa). Kasa vanhoja kirjoja odottaa myös uutta osoitetta. Ensin esittelen ne antikvariaattiin, koska oletan joillain olevan jopa jälleenmyyntiarvoa. Saa nähdä, millainen lopputulos tästä kaikesta siirtelystä ja laijittelusta tulee. Joskus käy niin, ettei mitään muutosta edes synny. Oletetuilla tuloilla sitten matkustelen!

Syyskuun puoliväli

Tunnen itseni raskaansarjan, lentokyvyttömäksi muuttolinnuksi, kun raahaan taas tavaroitani mökiltä talveksi kaupunkiin. Kevätmuutto ja syysmuutto, joka vuosi!

Suosikki runoni on jo vuosikymmenten ajan on ollut Lauri Pohjanpään, HARAKAN PESÄ - lueppa se, niin tiedät mistä uneksin ja mitä saan aikaiseksi. Lokakuun pidän lomaa, ulkoilen ja tapaan ystäviäni, käyn tansseissa, ehkä teatterissa tai konsertissa. Järjestelen papereitani, kotiani ja huollan itseäni. Tulee tunteellinen jakso, kun voi rauhoittua ja tutkiskella omaa minäänsä ja kaikkea ympärillä tapahtuvaakin. Mieli tekisi lähteä vähän kotinurkkia kauemmas, vaikka vaan Viroon muutamaksi päiväksi... yksin matkanteko vaan on kurjaa ja helposti reissut sitten jää vaan haaveeksi. Saa nähdä! Nyt mökille pihjalanmarjoja kerämään.

... nyt on varattu lippu Tuure Kilpeläisen konserttiin

Elokuun lopulla 2017

Mökin ja oman mielenkin syyssiivous alkaa olla ajankohtaista. Supikoirat söivät kaikki karviaiseni, joten niistä ei ole mitään huolta. Kesäkaupat sulkevat ovensa ja yksi sesonki on takana - tämä kesätön kausi, josta ei juurikaan jäänyt rusketusraitoja. Nokkoset sentään ovat kasvaneet hyvin ja niistä saankin kuivaamalla talven "rautaisonnokset".

Heinäkuun lopulla

Ajamaton nurmikko kukoistaa kukkamerenä ja tuoksuu voimakkaasti. Saan allergiaoireita ja turvaudun lääkkeisiin. Takka ja sähkölämmitys pitävät mökin sisätilat leirintäalueiden mökkimajoituksen tasolla. 30 vuotta vanha soutuvene on uudessa iskussa. Kolhut ja reiät on paikattu, airot vaihdettu ja jopa ostettu sähkömoottori.

Heinäkuun puolivälissä

Kylmää on vaan edelleen. Tämän sadekauden alkajaisiksi ruohikonleikkurini hajosi ja piha viheriöi ja ruohoa tuskin voi leikkurilla edes enää ajaa. Piha on märkä eikä työnteko siellä onnistu. No, ei tässä onnistu juuri mikään muukaan. Suunnittelemani kesätoripäivät eivät ole toteutuneet Sysmän Kirjakyläpäiviä lukuunottamatta. Jälleen kerran mukava reissu.Ehkä taas ensi vuonna sinne. Tänään on saunan lämmittäminen.

Kesäkuun alkua

Mökille ei juurikaan tee mieli - arvaatte varmaan miksi. Vietin siellä yhden yön ja palelin ja palelen vieläkin, vaikka olen jo kaupungissa. Eilen illalla kävelin kotiin taidenäyttelyn avajaisista talvitakki päälläni ja palelin. Varis istui uhden vanhan talon katolla ja rääkkyi suoraan minulle. Mietin, että mitäköhän tuo mahtaa sanoa? Sitten lintu lehahti lentoon ja suoraan minua kohti ja napasi minua hiuksista! Vähän säikähdin. No, sillä varmaan oli poikaset lähistöllä. Hiukseni sain kuitenkin pitää. Jatkossa osaan varoa rääkkyviä lintuja.M