Toukokuun alussa

Nyt on menossa selkeästi "äijämäinen jakso". Ostin kunnon klapikoneen (paino75 kg), kun tuli kaadatettua puita mökillä. Ruohonleikkuri piti viedä huoltoon. Huomasin myös autossakin olevan vikaa.Tavanomaisen nokkapellin avaamisen yhteysessä tarkistin tietämäni näkyvät säiliöt ja jäähdytysnestesäiliö oli lähes tyhjä! Aikataulut meni samantien uusiksi, kun auto pitää saada huoltoon. WC/suihkukalusteet on valmiina asunnossa ja vain maalien ostoon ja kaakelipintojen uusimiseen. Siitä lisää kun maalaukset ja kalusteet ovat paikallaan. Pätevä putkimies on vielä hakusessa.

Cats- musikaalimatka Tampereelle!

Huh huh, mikä matka! Kaikki alkoi Hämeenlinnan rautatieaseman kahvilasta ja Cats-musikaalin lisäksi tuli käytyä kuudessa eri kahvi-, viini- tai kaljapaikassa. Enempää ei päivässä ehdi. Meitä suomalaisia pidetään tuppisuina, mutta ei pidä paikkaansa! Aina oli juttuseuraa ja kohtasimme aitoja, ihania, avoimia ihmisiä. Nähtävyytenä pidän Hämeenlinnan Vinkaloa! Enpä ollut aiemmin kuullut kuin nimen, mutta nyt tiedän, mitä tuo pikkuriikkinen paikka pitää sisällään. Kolmen persoonallisen naisen päiväretki ylitti sisällöllään kaikki ennakko-odotukset. Ei tarvitse lähteä kauaskaan kotoa ja pienen small talkin ( ja ehkä viinin...)avulla syntyy sisältörikas päivä. Niin ja tuo eläkeläislippu Hml- Tmp maksoi sitten peräti 3,15e yhteensuuntaan!. Ei paha. Elämän junailua edullisin hinnoin.

Maaliskuun lopulla

Talvijakso on taas kerran selätetty, onpa hienoa elää valoisaa kesäaikaa. Ohjelmaa on huhtikuulle kertynyt enemmän kuin tarpeeksi. Keväisiin mökkitöihin kuuluu tänä vuonna pihapuidenkaatoa ja varasin ammattimiehen sitä varten. Isojen puiden oksien ja risujen siivous jää kuitenkin minulle.

Unelmien wc/suihkuhuoneremontti on pyörähtänyt melkoisen askeleen eteen päin. Löysin lähes valmiin ja itseäni mielyttävän malja-allas/alakaappiyhdistelmän ja erikseen tilasin Svedbergin pyöreän Jenny peilin sen yläpuolelle. Ylellinen sadevesisiuhku tulee ikivanhan tilalle. Nyt seinien ja pienten yksityiskophtien pohdintaa. Itse työn teen toukokuussa kun voin asua mökillä.

Tiedossa on myös Tampereella, Cats-musikaali, ratkiriemukkaiden ystävättärieni kanssa. Musikaaliainesta olisi meidän arjessammekin. Minusta tuli mummi. Mummokuumeesta varoitettiin jo ennen tämän ensimmäisen lapsenlapsen syntymää. Onhan se pikkuinen aivan ihana, en muistanut, että vastasyntynyt voi olla niin pieni. Tästä seuraa nyt sitten kastejuhlat ym,menoa.

Maaliskuussa

Pidin lepotaukoa ja kävin etelässä. Lomamatka ei mennyt ihan putkeen. Perillä oli kylmää ja sateista. Sormet sain onneksi lämpimiksi keittolevyn päällä ja muu kroppa sitten pysyi liikunta-kuntoisena punaviinin avulla. Märkiä vaatteita kuivatin hiustenkuivaajalla. Loma oli kuitenkin loma ja liikuin jalkaisin ja bussilla. Tuli nähtyä ja koettua paljon, kävin m.m. konsertissa, kirkossa, karaokessa ja karnevaaleilla. Oli myös alennusmyyntikausi ja aika kului kaupoissa ostoksia tehdessä. Hyvällä ruualla korjataan huonompikin loma ja siinä kyllä onnistuin omasta mielestäni ihan hyvin. Niitä herkkuja kaipaan yhä.

Tammikuussa 2018

Vuosi vaihtui kaikessa hiljaisuudessa ja hyvä niin. Kaikki me taidamme tehdä uudenvuodenlupauksia. Niitä tein minäkin. Päätin ottaa aikaa lukemiselle ja kirjoittamiselle. Tavata hyviä ystäviäni entistä useammin, ulkoilla enemmän ja opetella olemaan hetken tekemättä mitään erityistä. Osittain olen jossain asiassa jo onnistunutkin, ainakin puhelut ovat pidentyneet ja kiire karkoitettu ajatuksista. Kellolla tai viikonpäivällä ei ole niin suurta painoa, paitsi keskiviikolla, sillä se on edelleen varattu iltapäivätansseille. Bussimatka Turun kaupunginteatteriin katsomaan Stingin musikaalia " Viimeinen laiva"-, toteutuu lähipäivinä. Liput musikaaliin varasin jo aikoja sitten ja pian se on nähty. Olen levoton jos en tiedä, mitä lähiaikoina tapahtuu ja niinpä kevätsuunnittelemat on jo hahmoteltu pitkälle.